fbpx

Az elkezdett munkát folytatná Hargita Megye Tanácsa RMDSZ-frakciója

Az RMDSZ megyei tanácsi listáját iktatták április 25-én, hétfőn reggel Csíkszeredában a megyeháza épületében székelő választási bizottságnál. Ez alkalommal sajtótájékoztatót tartott Bende Sándor, az RMDSZ Hargita Megyei Egyeztető Tanácsának (HET) soros elnöke, Borboly Csaba megyeelnök, Barti Tihamér és Incze Csongor alelnökök. Jelen volt továbbá Becze István Csík-területi ügyvezető elnök és Dajka Tünde, a területi szervezet munkatársa. Valamennyien tagjai a megyei testületnek, és újráznak, azaz szerepelnek a jelöltlistán.

Bende Sándor elmondta, jó jelöltek, tapasztalt szakemberek vannak a listán, akik lefedik a megye mindegyik térségét. „Bízom benne, hogy ezzel a csapattal olyan többséget tudunk létrehozni, amelynek segítségével folytathatjuk az elkezdett munkát” – jelentette ki a HET elnöke hozzátéve: kényelmes többség, a kétharmad megszerzésére törekszik az RMDSZ a helyhatósági választásokon, és ehhez reményt ad a megyei listához összegyűlt több mint tízezer támogató aláírás.

Incze Csongor szintén hangsúlyozta, hogy valamennyi térséget – így Udvarhelyszéken belül is – képviselik a jelöltek, akik többek között olyan szakterületeken jártasak, mint a mezőgazdaság vagy a turizmus. Egyben megköszönte azon udvarhelyszéki megyei tanácsosok munkáját, akik nem indulnak újabb mandátumért.

Barti Tihamér reményét fejezte ki, hogy legalább öt Gyergyó-térségi megyei tanácsos lesz az RMDSZ frakciójában, ehhez kétharmados többséget kell szerezni. Kiemelte, hogy két nő is szerepel a gyergyói jelöltek között, és örvend, hogy sikerült őket meggyőzni. Mint fogalmazott, bízik benne, hogy a választások után egy lendületes szakembercsapattal folytatják egy sikeres Hargita megye építését, ugyanolyan aktívan, mint eddig.

Borboly Csaba a kisfalvak fejlesztését és a városi közösségek erősítését nevezte meg a fő célok között, illetve a fiatalok szülőföldön maradásához szükséges gazdaságfejlesztési-munkahelyteremtési intézkedéseket. A megyei tanácsnak e téren szűk keretet szabnak a törvények, de azt maximálisan ki szeretnék használni, segítséget nyújtva e téren – hangsúlyozta a megyei tanács elnöke. „Bízom benne, folytatódik az a szolidáris munka, amely nagyon erősen kialakult a térségek között. Folytatjuk alázattal, a kevesebb cirkusz, több munka elvét követve” – jelentette ki Borboly Csaba. Elmondta azt is, hogy pozitív kampányt szeretnének, és arra kéri a szavazókat, hogy vegyenek részt a választásokon azokon a településeken is, ahol az RMDSZ-es jelöltnek nincs kihívója, mert a szavazatok száma adja a mandátumok súlyát. „Megtaláltuk a legjobb jelölteket arra, hogy folytatni tudjuk a munkát” – összegzett Hargita Megye Tanácsának és az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke.

Csíkszereda, 2016. április 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.