fbpx

Az izraeli Globes-on olvasható élménybeszámoló Székelyföldről, Hargita megyéről

„Ha Finnország az ezer tavak földje, Hargita megye minden bizonnyal az ezer források földje” – dicséri Hargita megyét Gilli Mazza, aki az Izraelben népszerű Globes hírportálon jelentetett meg terjedelmes turisztikai élménybeszámolót – sajnos csak héber nyelven – Hargita megye látványosságairól és kikapcsolódási lehetőségeiről. Az újságíró és blogger részletesen leírja Hargita megye helyzetét, az itt élő etnikumokat és a külföldi turistákat zavarba ejtő kétnyelvű táblákat is. Kiemeli a székelyderzsi, Unesco-világörökség részét képező erődtemplomot, a korondi hagyományos, kézműves termékeket és a helyi emberek vendégszeretetét.

Az újságíró kiemeli, hogy a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, úgynevezett lassú turizmust kedvelők számára Hargita megye az ideális célpont. Mint írja, a térségben számtalan nevezetesség, látványosság és program található, amelyek mind az „egy óra és tíz perc” idő távolságra vannak. Mindezek mellett, a természet közelségét is megemlíti, mint tényező, amely jelentősen hozzájárul a lassú turizmus kikapcsoló és pihentető időtöltéshez. Ezzel együtt jár azonban a medveprobléma is, amelynek kialakulását szintén részletesen ismerteti a szerző.

A blogger mindezek mellett ajánlja a VisitHargita alkalmazást is, fontos és hasznos segítségnek nevezve a turisták számára.

Tavaly augusztusban Hargita megye is bemutatkozott a Nemzetközi Jeruzsálemi Művészeti és Kézműves Vásáron, részvételét Román Kulturális Intézet biztosította azáltal, hogy helyi népművészeket támogatott a kiutazásban. Ezt követően az újságírónő augusztus hónapban töltött el két hetet Hargita megyében, ugyancsak az intézet Tel Aviv-i kirendeltségének közreműködésében. A programokat Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ajánlotta.

Csíkszereda, 2019. május 2.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.