fbpx

Bicikliút építéséhez szólhatnak hozzá autósok és kerékpárral közlekedők

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldal konzultációs csoportjában is kikéri a gépjárművezetők és a kerékpárral közlekedők véleményét a megye bicikliút-hálózata kapcsán.

Az előző évben a Regionális Fejlesztési Minisztérium és a romániai alternatív közlekedés népszerűsítésével foglalkozó szervezet (OPTAR) együttműködési egyezményt írt alá arról, hogy egy módszertani útmutatót dolgoznak ki, amely hozzájárul az ország fenntartható fejlődéséhez a kerékpárutak hálózatának bővítésével. A módszertan az alábbi linken tanulmányozható: https://drive.google.com/file/d/0B3DH_aG2Ui1URU5MaFFFMGs0Vm8/view

Hargita Megye Tanácsa még 2009-ben létrehozott egy kerékpárutakkal foglalkozó munkacsoportot. Azóta határozatokban fogadták el, hogy többek között Madéfalván az Olt partján, Gyergyóújfaluban a 126-os és a 138-as megyei besorolású út egy-egy szakaszán, Székelykeresztúron pedig a 137-es megyei út mentén használatba adják a kerékpárossávok kialakítására.

A megyei tanács február 27-ig küldheti el javaslatait a témában. A konzultáció kapcsán a javaslatokat, észrevételeket a közösségi oldalon vagy az [email protected] e-mail-címre február 25-ig lehet elküldeni.

Csíkszereda, 2017. február 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.