fbpx

Éljünk úgy, hogy maradandó és méltó pillanatokat teremtsünk közösségünknek!

Ha 1956. október 23-ra gondolunk, egy olyan nemzetet láthatunk magunk előtt, amelyet a bátorság, a tenni akarás, a közös cél és eszme, a kitartás és a megkérdőjelezhetetlen hazaszeretet vezérelt. 65 év telt el azóta, hogy lelkes fiatalok, tenni vágyó ifjak azt mondták:

,,Állj!”

Nemet mondtak a kilátástalan jövőre, a félelemmel teli mindennapokra. Igent válaszoltak a szabadságra és gyermekeik boldog jövőjére!

A forradalmi események az egész Kárpát-medencére hatással voltak. Az 56-os eseményeket látva mindenhol reménykedve várták a magyar forradalom győzelmét, bízva abban, hogy a diktatúrák megfognak dőlni, ebben hittek az erdélyi magyarok is szűntelenül.

Mit jelent számunkra 1956?

Hogyan él tovább az 56-os forradalom emlékezete?

Mit teszünk azért, hogy közösségünket továbbra is ez az egység jellemezhesse?

Hogyan lendülünk mi át a XXI. század félelmein és bizonytalanságain?

Hogyan teremtjük meg gyermekeink számára azt a szilárd bölcsőt, melyet mi őseinktől kaptunk meg?

1956, az évszám hallatán, egységesen érezzük azt, hogy jó magyarnak lenni!

Jó magyarnak lenni!

Napjainkban az egész Kárpát-medencében, mindenki büszkén vállalja magyarságát, hisz a közös cél és eszme, a bátorság és a megkérdőjelezhetetlen közösségi szellem mindannyiunkban meg van. Ma egy olyan kormány van Budapesten, amellyel együtt tudunk működni, támogatásuk kétségtelen legyen szó, oktatás, kultúra, sport, vírushelyzet, mezőgazdaság vagy bármilyen területen. A következő évben összefogásra less szükség, támogatásunkról mi kell tanúbizonyságot tegyünk!

 

Az 56-os forradalom emlékezete fiataljainkban él tovább generációkról generációkra.

Kedves fiatalok, napjainkban ugyanúgy meg kell dolgoznunk és harcolnunk, ahogy 1956-ban tették ezt felmenőink. Ezért azt mondom, legyetek bátrak és álljatok ki közösségetek mellett!

Itthon az Otthon!

Maradjatok hűek és válasszátok otthonotokat! Ez az 56-os fiatalság üzenete. ( https://www.borbolycsaba.ro/oktober-23-uzenete-ne-feljunk/)

,,Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”.

Wass Albert gondolatait megidézve, elmondhatom közösségünk egységességének megőrzéséért együtt kell tennünk, együtt kell eszméinkért harcolnunk. Európa szerte látható a széthúzás, látható az is, hogy csak úgy maradhat fenn egy erős közösség, ha kitart amellett, amiben hisz. Hagyományos keresztény értékeink mellett kell kiálljunk és tovább adjuk fiataljaink számára.

Hogyan lendülünk át a XXI. század félelmein és bizonytalanságain?

A kulcs az összefogásban és a lelkiismeretességeben rejlik! Szembe kell néznünk a jelenkori félelmetes és bizonytalan helyzetekkel, a járvány okozta nehézségekkel és az ellenszéllel mely szeretne eltántorítani és munkánkat, s mindazt miben hiszünk kétségbe vonni.

Ne tántorodjunk el!

Építsük Székelyföldet! Családunkért, jövőnkért, hazatérni vágyó fiataljainkért!

Márai Sándor már élesen látta: „A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, a nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életedet alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is.”

Éljünk úgy, hogy maradandó és méltó pillanatokat teremtsünk közösségünknek!

Dicsőség a Hősöknek!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.