fbpx

Ez tetszik

Napokig szajkóztam a román médiában, hogy amit Gorjnak lehet, azt Hargitának miért nem lehet.

E cikket olvasva azt látom, hogy a megyezászló ügye nem lesz téma, sőt kikerülhet a bukaresti fehér ház elé, amely a világ második legnagyobb épülete, és amely épület a mi adónkból is épült, sok ezer székely kőműves, gépkocsikezelő, ács közreműködésével. Ki ne hallott volna az én gyerekkoromban ilyen párbeszédet: „Apád hol van? Koncsentrán.” Ez volt a bukaresti fehér ház építése.

Tehát bízom benne, hogy a zászlóügy békésen zárul, és majd elmondhatjuk, hogy ez is megvolt.

Szép lassan haladunk előre, csak egy dolgot kell megértenünk: időt kell hagyni a román politikának, a román közvéleménynek, hogy azt, amit úgy odasuppant a média az orra elé, azt feldolgozhassa.

Egyre jobban kezdik megszokni, hogy ami tőlünk jön, az általában nem ördögtől való, és nem akarunk mi senkinek semmi rosszat.

Lássuk be, jellemző ez ránk is, és vannak dolgok, amikre néhány éve felkaptuk a fejünket, jó nagyot szisszentünk, ma meg semmi bajunk vele.

Egy biztos, a székely zászló ügyében számos helyi vagy országos sajtóban dolgozó román véleményformáló magatartása példamutató és bizakodásra okot adó volt az elmúlt hetekben.

 670 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...