fbpx

Fontos, hogy higgadtak maradjunk

Ma elérték, hogy a LÉNYEGRŐL ismét ne tudjunk beszélni.
Elérték, hogy az állami hivatalok a szemeteszsákos történettel a HATÁRVITA-DOSSZIÉT feltegyék a polcra, jó magasra.
Minden megállt.
Sőt, az arról való értekezések, hogy most pont melyik irányból hányan jönnek, „kik vannak többen”, hogy összecsapjanak, és a sok facebookozás, hogy „menjünk harcolni”, akár ez oldalról is, ÁRTOTTAK AZ ÜGYNEK!
Az illegális építményt, ahogy elmondtam az este is, az a polgármesteri hivatal bontathatja le, amelynek a közigazgatási határán belül van. Ma, sajnos, igaz, IDEIGLENESEN, de ez a hivatal a dormánfalvi, a (hamis) papírok alapján, ahogy az este elmondtam. Nekünk most arra kellene koncentrálni, hogy érjük el: látszódjék a törvénytelenség, egyéb cirkusz azt ne takarja el, és kérjük az illegális 1982-es kataszteri irományt, majd az arra alapozott 1998-as (HIÁNYOS) felmérést, mert ezekkel a 2012-ben kibocsátott országos kataszteri „ideiglenes” álláspontot helyre tudnánk tenni. De ha nem erről beszélünk nonstop, hanem az a fontos, ki akarja a gyerekét bunyóba vinni, és tegye vagy ne tegye, meg hogy hol van ez vagy az, akkor nem fog sikerülni.
Kérek mindenkit, őrizzük meg józanságunkat.
NE HAGYJUK, HOGY TÖRVÉNYTELENSÉGET ELFEDJENEK MÁS TÖRVÉNYTELENSÉG MIATT!
Ne vegyünk részt provokációkban, ellenben békésen legyünk jelen és hallassuk a hangunk.
Tegnap nagyon jó javaslatok hangoztak el, megcsináljuk vagy sem:
1. Mostantól minden vasárnap 16 órától legyen ott mise/istentisztelet, és ehhez kellene az ezt bevállaló papok, lelkészek jelentkezzenek, készítsük el a beosztást!
2. Napi jelenlét, hogy mikor melyik falu/huszárcsapat/fúvószenekar/baráti társaság/cég munkaközössége/civil szervezet stb. vállalja a szolgálatot délelőtt 10 és délután 15 óra között. Aki jön, azzal aláíratják a közös panaszunkat, és ha bárki provokációra készül, jelzik.
3. A panaszunkat fel kellene vállalnia minden polgármesteri hivatalnak és egyházközségnek, és írassuk alá sok-sok ezer emberrel!
4. Talán a helyzet oda érett, hogy megalakulhat egy kimondottan Úzvölgyével foglalkozó egyesület, ehhez kellene 3-7 olyan elszánt ember, akinek van ideje és energiája is arra, hogy vállalja ennek az ügynek a szervezését.
5. Az ügyhöz emberségesen viszonyuló román újságírókat kellene tájékoztatni, és leosztottunk pár ilyent, ki kivel veszi fel a kapcsolatot.
6. Aki jön és bármit tesz, dokumentálja, és lesz egy felület, ahova fel kell tölteni.
7. Ha valakinek még van javaslata, ossza meg velünk!
Sajnos ha a többi nap is olyan lesz, mint a mai, ebből MEGOLDÁS NEM LESZ!
Vagy képesek vagyunk fegyelmezettek lenni és egymást is visszafogni, ha valakivel fut el a ló, vagy mindenki megelégszik azzal, hogy most volt „két hét akció”, és annyi!
Én szeretném, ha visszatérnénk a lényegre!
A HATÁRT, AKÁR IDEIGLENESEN IS, VISSZA KELL ÁLLÍTANI A HELYÉRE!
Ezen kell dolgozzanak a politikusok, de a civil szféra, az egyházaink és közbirtokosságaink, magánemberek is, MINDENKI.
Ki mivel tud! (És szívesen segítek azoknak, akik szeretnének tenni, de tanácsot várnak!)

Amíg elkészülnek a közös felületeink az úzvölgyi temető és tábor, illetve a határvita adataival, addig is ajánlom figyelmükbe a https://hargitamegye.ro/uzvolgye.html honlapot. Ha bárkinek észrevétele, megjegyzése van, netalán rendelkezik a témához kapcsolódó térképpel, fényképpel vagy térképpel, vagy olvastak az ügyről olyat, ami hasznos lehet, kérem, írjon az info@hargitamegye.ro címre.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.