fbpx

Gyergyószentmiklós terelőútjának megépítése továbbra is prioritás

A gyergyószentmiklósi terelőút megépítésének prioritásáról beszéltek szeptember 9-én, szerdán.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke emlékeztetett 2015-ben ajánlották fel a város vezetésnek az együttműködést a várost elkerülő terelőút megépítése érdekében. Akkor egy csaknem egy kilométeres szakasz átadását kérték Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe, hogy a város gyergyószárhegyi kijárata és a vasútállomás közötti szakaszának kiépítését közbeszerezhessék. Erről korábban blogbejegyzésben is tájékoztatott a megyei tanács elnöke.
Mint azt a megyei tanács elnöke kifejtette a kisajátítási törvények mentén látja a megoldást, ahogyan Csíkszereda város esetében is sikerült megépíteni a várost elkerülő terelőutat. – Csergő Tibor András, az RMDSZ polgármesterjelöltje részére is felkérő levelet fogalmaztam meg ezügyben. Gyergyószentmiklós számára, 2015-ben felajánlott együttműködésünket szeptember 28. után, öt év várakozást követően, bízom benne az új városvezetés elfogadja. A kisajátítási jogszabályok mentén pedig kérem, hogy Csergő Tibor és csapata elindítsa a kisajátítások folyamatát idén, hogy akár jövő év második felében már az építkezéseket is tudjuk elkezdeni – tette hozzá Borboly Csaba.

Barti Tihamér alelnök hangsúlyozta, a terelőút megépítése nem csak a gyergyószentmiklósiaknak, de az egész térséget érintő probléma.
– Úgy gondoljuk az elmúlt években tett lépéseink igazolják, hogy a megye szempontjából milyen irányba szeretnénk vinni a terelőút ügyét. Azt szeretnénk, hogy az elkövetkező években egy komoly, erős csapattal megvalósításokról is beszélhessünk – tette hozzá az alelnök.
Csergő Tibor András polgármesterjelölt szerint, jelenleg is látható, hogy az európai jelzésű úton, amely összeköti Szárhegyet Gyergyószentmiklóssal jelenleg is nagy a forgalom, amely az elkövetkező években növekedni fog, amely a városon is áthalad. Az ipari befektetések, gazdaságélénkítések mentén pedig ezt figyelembe kell venni és egy, a várost elkerülő terelőútra kell irányítani az áthaladó forgalmat. Mindazonáltal pedig Csergő Tibor szerint fontos az ipari zóna fele is fontos az összeköttetés a szárhegyi útról. Amennyiben ezt sikerül megvalósítanunk nyitást jelent a gazdasági és magán szektor felé. Számunkra ez egy prioritás az elkövetkező négy éves mandátumban, tette még hozzá a polgármesterjelölt.
A sajtótájékoztató visszatekinthető Borboly Csaba Facebook oldalán:

Csíkszereda, 2020. szeptember 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.