fbpx

Készülnek a tervek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház befejezésére

Sikerült kimozdítani az ügyet a holtpontról, így befejeződhet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítása, aláírták a szerződést a hátralevő munkálatok terveinek aktualizálására. Hargita Megye Tanácsa június 15-én írta ki a közbeszerzést a terv aktualizálására. A munkálatok a második emelet átalakításának és a C épület kibővítésének befejezésére vonatkoznak, a tervek elkészítésére legtöbb 55 nap áll a nyertes cég rendelkezésére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a munkálatok a kivitelezővel való huzavona miatt több mint két évig álltak, majd több mint egy éve kemény munkába került a megyei tanács csapatának, hogy egyenesbe hozzák a beruházást. Borboly Csaba sajnálatát fejezte ki az időkiesés miatt, de végül sikerült továbblépni a problémákon.

– A kórház újítása 80 százalékban elkészült, az elmaradt belső munkálatokat kell újratervezni és kivitelezni. A jelentős beruházás célja a kórház korszerűsítése, bővítése a hatékonyabb működés és a biztonság növelése érdekében. Az infrastrukturális fejlesztések mellett további lépéseket is eszközölünk ahhoz, hogy vonzóvá tegyük a csíkszeredai kórházat, erre irányul több éve tartó programunk, amelynek keretében orvoslakásokat építünk, de különböző programokat, képzéseket is finanszírozunk – nyilatkozta Borboly Csaba.

A tervek aktualizálása után kiírják a közbeszerzést a kivitelezésre, így a munkálatok folytatása már az ősz folyamán elindulhat.

Csíkszereda, 2017. augusztus 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.