fbpx

Kiírták a közbeszerzést a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bővítésére

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház bővítésének kivitelezésére írták ki a közbeszerzést, amelyre január 22-ig várják a cégek jelentkezését:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/node/2524

A beruházás ÁFA nélküli értéke több mint 10,5 millió lej. Ezen beruházás magában foglalja a jelenlegi épület felújítását, új műtőblokk építését valamint azon épületszárny kibővítését, amelyben a későbbiekben a tüdőgyógyászati és fertőző osztály is helyet kap majd.

Orvoslakások építésére is kivitelezőt keres Hargita Megye Tanácsa

Újabb négy, orvosoknak szánt lakrészt magába foglaló ház tervezésére és építésére keres Hargita Megye Tanácsa kivitelezőt. A Nagy Laji – dombjára szánt épület az ötödik ehhez hasonló orvoslakás lenne, amelyre január 28-ig várják a cégek jelentkezését. A beruházás ÁFA nélküli értéke 575 ezer lej, a kiírt közbeszerzés részletei megtekinthetőek a megyei tanács által létrehozott oldalon:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/node/2526

Idén márciusban vehették át legutóbb a Csíkszeredába költözött orvosok szolgálati lakásaikat. A házat, amelyben négy lakrész kapott helyett 2016 októberében kezdték el építeni és tavaly novemberében fejezték be. A földszinti két lakrész 51,72 négyzetméter felületű illetve a két emeleti 49,69 négyzetméter felületű, ezek mindegyike két szobát, egy konyhát és egy fürdőszobát tartalmaz.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a város érvényes területi rendezési tervének elkészülte után még egy akadály elhárult, így várják a cégek jelentkezését, hogy további fiatal szakorvosokat csábíthassanak a megyei sürgősségi kórház csapatába.

Csíkszereda, 2018. december 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.