fbpx

Megtartották az V. Felcsíki Tűzoltó Vándorkupát

A Felcsíki Kistérségi Társulás és a csíkcsicsói Polgármesteri Hivatal közös szervezésében október 10-én, szombaton a község adott otthont a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupa ötödik fordulójának. Miután tűzoltó autókkal felvonultak a községben Gábor Tibor, a Felcsíki Kistérségi Társulás elnöke, Becze Attila, Csíkcsicsó község polgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a szép számban megjelent önkéntes tűzoltó alakulatokat. A tanácselnök megköszönte az önkéntes tűzoltók áldozatos munkáját, amelyet a közösség védelmében tesznek.

Fotók: Gecse Noémi Johanna
Fotók: Gecse Noémi Johanna

– Fontos számunkra, hogy javainkat biztonságban tudjuk, éppen ezért dicséretes az önkéntes tűzoltóink munkája. Hargita Megye Tanácsa kiemelten fontosnak tartja az önkéntes tűzoltók támogatását, ezért évente pályázati kiírást hirdetünk meg, hogy segítsük őket az új felszerelések beszerzésében – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, ugyanakkor bemutatta Hargita Megye Tanácsának jövőbeni elképzeléseit: kitért az együttműködési lehetőségekre, ismertette az elkövetkező időszak pályázati lehetőségeit, hisz azokra közösen kell készülni. A tanácselnök emlékeztetett, hogy jövő évben választások lesznek, így az önkéntes tűzoltók a jelöltek felé már időben jelezzék tevékenységeiket, elképzeléseiket, hogy azt a választott vezetők is vállalják fel az elkövetkező négy éves ciklusra. Borboly Csaba arról is beszámolt, hogy Hargita Megye Tanácsánál létre fognak hozni az önkéntes tűzoltókkal egy kapcsolattartó részleget, hisz az a munka, amit a megye önkéntes tűzoltó csapatai végeznek még nagyobb ráfigyelést és még több rásegítést érdemel.

A hivatalos megnyitót követően a sportpályán mérték össze tudásukat és rátermettségüket a tűzoltó csapatok, majd díjazták a legjobbakat. A résztvevők teljes tűzoltó-felszerelésben, tömlőkkel a kezükben bizonyították ügyességüket és gyorsaságukat háromféle versenyszámban: stafétában, egyéni versenyszámban és nagyszerelésben. Ez évben nyolc önkéntes tűzoltó-alakulat képviseltette magát: Csíkszentdomokos, Csíkszenttamás, Csíkkarcfalva-Jenőfalva, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Vacsárcsi, Madéfalva és a házigazda Csíkcsicsó önkéntes tűzoltói.

 

Csíkszereda, 2015. október 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.