fbpx

Megvalósíthatósági előtanulmány készül a csíkcsicsói repülőtér kiépítéséről

Sikerrel pályázott a Hargita Megyéért Egyesület a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél egy Hargita megyei kisrepülőtér megvalósíthatósági előtanulmányának elkészítésére. A pályázat megnyerése után felhívást intéztek a megyében működő, illetve tervezett repülőterek tulajdonosaihoz annak érdekében, hogy eldöntsék, melyik lenne a megfelelő helyszín egy ilyen jellegű beruházás elvégzésére. A felhívásra a Csíkcsicsó-Rét részen található, jelenleg kis, füves repülőtérként működő területet javasolta Antal András tulajdonos a megvalósíthatósági előtanulmány helyszínének.

– Egy alaposan kidolgozott megvalósíthatósági tanulmány manapság minden fontosabb fejlesztéssel járó döntés elengedhetetlen tartozéka, éppen ezért célunk egy igényes munka elkészítése. Ugyanakkor felkérem a helyi cégeket, jelentkezzenek a tanulmány elkészítésére, hiszen ők azok, amelyek helyismeretük révén megfelelően ki tudják alakítani a majdani repülőtér arculatát – emelte ki a pályázat kapcsán Borboly Csaba megyeelnök.

A kiírást az www.e-licitatie.ro oldalon a 32818-as számmal lehet megtekinteni, a feladatfüzetet a www.hargitamegyeert.ro oldalról lehet letölteni.

A projekt összértéke 3 800 000 Ft.

Csíkszereda, 2016. április 4.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.