fbpx

Minden csíkszéki portán lobogjon székely zászló

Az első zászlót Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke át is adták Becze István ügyvezető elnökkel Gergely Andrásnak, Csíkszentmárton polgármesterének, s az elkövetkező hetekben az RMDSZ Csíki Területi szervezete minden csíkszéki portára eljuttat egy székely zászlót.

A székely zászló identitásunk kifejezésének egyik fő eleme, amelyről nem mondunk le” – nyilatkozta korábban Borboly Csaba, a székely zászlóval kapcsolatosan a napokban kialakult helyzetre vonatkozóan. „Bár Tudose már nem miniszterelnök, a bocsánatkérés azóta sem hangzott el. Éppen ezért fontos, hogy megmutassuk, nem félünk az ilyen fajta kijelentésektől, senki nem foszthat meg szimbólumainktól, identitásunktól” zárta nyilatkozatát a területi elnök.

Mihai Tudose múlt heti kijelentése után a közösségi oldalakon nagyon gyorsan elterjedt a székely zászló jelképként való használata a profilképünkön – fogalmazott Borboly Csaba, majd hozzátette: „Arra biztatom a csíkiakat, ne csak a virtuális térben használjuk a zászlót, hanem helyezzük azt ki minden csíki ház homlokzatára.”

Csíkszereda, 2018. január 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.