fbpx

Szaván kell fogni

Most azt kérdezi az olvasó, hogy kit. Hát kit, az RMDSZ-t. Ezt javaslom mindazon néppárti politikusoknak, ha ki akarnak kerülni abból a politikai mókuskerékből, amelybe állhatatatos, évtizedes munkával magukat vezették. Csatlakozni kell a szövetséghez, el kell fogadni Borbély László politikai alelnök azon felajánlását, hogy bármiről lehet tárgyalni mindazokkal, akik visszajönnek az RMDSZ-be. (http://erdely.ma/autonomia.php?id=149317&cim=ismet_targyalast_kezdemenyez_az_rmdsz_szel_a_neppart)

Nem vicc, amit írok. Meggyőződésem, hogy a néppártban politizálók számára az RMDSZ-be való visszatérés sokkal nagyobb befolyást garantálna az erdélyi magyar közügyek befolyásolására, alakítására, mint a médiaszereplésen túl mást nem biztosító különutasság. Azzal a szervezeti háttérrel, amelyet az EMNT-s demokráciaközpontos hálózat és a Fidesszel való együttműködés biztosít, ha van bennük kakaó, akkor lehetőségeik határa a csillagos ég az RMDSZ-en belül. Gondoljanak csak a MIÉRT-re! A nulláról indult, de a fiatalos lelkesedésen túl nem volt semmi más erőforrás, és mégis miniszterek, államtitkárok, helyi és megyei tanácsosok, polgármesterek nőttek ki e szervezetből.

Két választáson is kiderült, hogy kívülről nem tudnak beleszólni a dolgokba. Nem értem, miért nem próbálják meg belülről most, amikor olyan stabil szervezeti és anyagi bázissal rendelkeznek, amellyel az RMDSZ sem rendelkezik.

Minden erdélyi magyar politikai irányzatnak helye van az RMDSZ-ben, minden erdélyi magyar politikai érdekképviselete az RMDSZ. Ha ezt az axiómát feladjuk, és azt mondjuk, virágozzék ezer virág, akkor feladjuk magunkat önálló politikai közösségként. Ezen kellene alaposan elgondolkodni és azon munkálkodni, hogy egység legyen, nem pedig azt keresni, hogy az RMDSZ-en kívül hogy tudja mindenki megőrizni a szorgos munkával felépített homokvárát.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

5 Hozzászólások