fbpx

Támogatják a megye önkéntes tűzoltói a balánbányai képzési központ létrehozását

Több témát is megvitattak az önkéntes tűzoltók február 27-én, kedden a megyeházán. Többek között a jelenlévők mind egyetértettek abban, hogy szükség van a Balánbányán létrehozandó képzési központra. Mint azt a megyeelnök is hangsúlyozta ehhez az önkéntesek egyetértésére és támogatására is szükség van, hogy a központban majd minőségi képzéseket nyújthassanak, hiszen mostanra a tűzoltók nagy részét már sikerült felszerelni Hargita Megye Tanácsának pályázatai révén is, és a képzésre is hasonlóan nagy hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Ebbe bevonják a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületét is. A kezdeményezés Csíkszentdomokos község részéről érkezett, akinek tulajdonában van a volt bányavállalat épülete (https://www.borbolycsaba.ro/hirek/a-hargita-megyei-onkentes-alakulatok-szakmai-fejlodeset-erositik/).

A megyeelnök ugyanakkor elmondta, hogy a jogszabályokat az elvárásokhoz kell igazítani. Kevés esetben ugyan, de a megye néhány községében két önkéntes tűzoltóság is működik, amely nehezíti a tevékenységet, hiszen így annak az önkéntes egyesületnek, amely nem tartozik a helyi önkormányzathoz nincs beavatkozási joga.

Borboly Csaba mindezek mellett hangsúlyozta az önkéntesek és az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége közötti jó együttműködést, amelyet tovább kell erősíteni.

Tovább dolgoznak annak a lehetőségén is, hogy az önkéntes hegyimentőkhőz hasonlóan a tűzoltók is beavatkozási díjban részesülhessenek.

Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltóknak szóló kiírására március 6-ig adhatják le pályázataikat a civil szervezetek, amelynek idei keretösszege 300 ezer lej:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/varjak-az-onkentes-tuzoltok-alakulatainak-palyazatait-hargita-megye-tanacsanal.html

Csíkszereda, 2018. február 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.